Alla är välkomna att söka bostad hos oss och vi har goda möjligheter att matcha just dina önskemål genom vår storlek och vårt utbud av boende. Som bostadssökande finns det några grundläggande krav som du behöver uppfylla. Dessa framgår av vår hyrespolicy.

Trygga uthyrningsprocesser

När du ska hyra lägenhet i första hand betyder det att du hyr direkt av fastighetsägaren. Att ha ett förstahandskontrakt är tryggt för dig som hyresgäst eftersom du i regel får hyra lägenheten på obestämd tid.
Vid uthyrning av nyproducerade lägenheter sker processen i regel enligt nedan.

INTRESSEANMÄLAN – För att få chans att hyra lägenhet i första hand behöver du först skicka in en intresseanmälan och ställa dig i bostadskö. Var din intresseanmälan skall skickas ser du under respektive bostadsområde. Uthyrningen startar ungefär 1 år innan inflyttning vid nyproducerade hyresrätter.

ERBJUDANDE – Ungefär 4-6 månader innan inflyttning blir du kontaktad med erbjudande på lägenhet. Lägenheterna fördelas efter tid för intresseanmälan och erbjuds enligt vår hyrespolicy. Före ett erbjudande om lägenhet tar vi även en kreditupplysning om den sökandes ekonomiska förhållanden inte är kända. Om du inte uppfyller vår hyrespolicy och kriterier går vi vidare till nästa sökande.

SVAR PÅ ERBJUDANDE – Du har en vecka på dig att återkoppla ditt svar till oss.

KONTRAKTSSIGNERING – När du tackat ja till lägenhetserbjudandet kommer vi att kontakta dig för att skriva kontrakt. Kontraktsteckningen sker i regel inom ett par dagar och då ska du även styrka din inkomst och uppvisa hyresreferens om detta efterfrågas.