Alla är välkomna att söka bostad hos oss och vi har goda möjligheter att matcha just dina önskemål genom vår storlek och vårt utbud av boende. Som bostadssökande finns det några grundläggande krav som du behöver uppfylla. Dessa framgår av vår hyrespolicy.

Trygga uthyrningsprocesser

När du ska hyra lägenhet i första hand betyder det att du hyr direkt av fastighetsägaren. Att ha ett förstahandskontrakt är tryggt för dig som hyresgäst eftersom du i regel får hyra lägenheten på obestämd tid.
Vid uthyrning av nyproducerade lägenheter sker processen i regel enligt nedan.

För att få chans att hyra lägenhet i första hand behöver du först skicka in en intresseanmälan och ställa dig i bostadskö. Var detta skall skickas ser du under respektive bostadsområde. Uthyrningen startar ungefär 4-6 månader innan inflyttning vid nyproducerade hyresrätter. Under fastighetsägarens hyrespolicy framkommer vilka kriterier som gäller för att få hyra bostad.

Ditt registreringsdatum är styrande för lägenhetserbjudande, förutsatt att övriga kriterier är uppfyllda. Skulle dessa inte uppfyllas går bostaden vidare till nästa person i kö.
Ditt registreringsdatum är personligt och får inte överlåtas till någon annan.

Om du blir erbjuden att hyra lägenheten och tackar ja lägenhetserbjudandet kontaktas du för att skriva kontrakt. Kontraktsteckningen sker i regel inom ett par dagar och då ska du även styrka din inkomst och uppvisa hyresreferens om detta efterfrågas.

 

Här kan du se de hyreslägenheter som finns för uthyrning just nu hos oss.