Unikt läge!

Bergdalsterrassen, Etapp 1

På attraktiva Bergdalen i Borås planerars ett nytt bostadsområde med ca 110 lägenheter. Här bor du i ett lugnt villaområde med närhet till naturen vid Kype där du kan bada i sjön, basta eller springa i något av de fina spåren. Är du sugen på shopping ligger både centrum och Knalleland endast en promenad bort.

Området byggs i två etapper. Etapp 1 är består av tre hus med totalt 64 lägenheter. Etapp två, med två hus och ett 40-tal lägenheter byggs i ett senare skede. Under bostadshusen byggs ett garage med p-platser, förråd och teknikutrymmen. Mellan husen anläggs en gemensam gård i olika nivåer med lummig grönska och sittplatser. Utformningen av den har inspirerats av de prunkande villaträdgårdar som finns i närområdet. 

Välkommen till ett av Borås mest attraktiva läge!

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder Etapp 1, 64 lägenheter
Status Kommande
Typ Bostadsrätt, Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt Semrén & Månson

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! När är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Bergdalsterrassen, Etapp 1