HYRES-RÄTTER

Marmorlyckan Trygghetsboende

Marmorlyckan är en riktig bostadsidyll utvecklat med ett stort fokus på hållbarhet, såväl grön, social och ekonomisk. Det är inte ofta möjligheten ges att flytta till ett kvarter som detta!

Kvarteret bygger på en småskalig idé kring täppa, tun och torg. I etapp 1 uppförs Marmorlyckans Trygghetsboende bestående av 25 hyresrätter.
Boendet är till för dig som fyllt 70 år och egentligen klarar dig alldeles utmärkt själv. Här bor du i ett hus tillsammans med jämngamla där du som hyresgäst har möjlighet till större trygghet och social samvaro än vad du kanske upplever idag.
Kvarteret innehåller både sociala mötesplatser och plats för det privata. Området får blandad bebyggelse med mycket grönytor.

Marmorlyckan ligger nära havet, centrum, service och kollektivtrafik.

Läs mer Läs mindre
Område Varberg
Antal bostäder 25 bostäder
Status Pågående
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt QPG Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! När är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Marmorlyckan Trygghetsboende