Sjögläntan

Välkommen till kvarteret Sjögläntan! Här bor du med närhet till natur och bad i Rudans naturreservat. Ett stenkast från området ligger pendeltågsstationen som tar dig in till centrala Stockholm på endast 25 minuter. 

Etapp 1 omfattas av ca 150 bostäder och etapp 2 av ytterligare ca 90 lägenheter.

Område Haninge
Antal bostäder Etapp 1, 150 lägenheter
Status Pågående
Typ Bostadsrätt, Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt Krook & Tjäder

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! När är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Sjögläntan

Haningevägen 16, 136 36 Handen, Sverige