Ekbäcken

Charmiga Ekbäcken i Angered erbjuder en modern och hållbar idyll med närhet till natur, service och bra kommunikation.

Här uppför Järngrinden 19 radhus i en bostadsrättsförening som en del i ett större kvarter. På gården mellan husen i kvarteret iordningställs en glasad och ljus gemensamhetslokal med plats för cirka 25 sittande. Lokalen disponeras gemensamt av de boende.

Eftersom det finns både förskola, skola och närhet till fritidsaktiviteter för barnen i närheten av Ekbäcken passar kvarteret bra för barnfamiljer med små och större barn.

Område Göteborg
Antal bostäder 19 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 100%
Arkitekt Liljewall arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Ekbäcken