Grönskan

Kvarteret Grönskan i Östra Kålltorp är ett bostadsprojekt i ett sällsynt bra boendeläge, med utsökta materialval och närhet till så väl centrums puls, natursköna parker, friluftsområde och badplats.
Med sin närhet till natur och stadsliv och många olika lägenhetstyper passar bostäderna i Brf Grönskan alla åldrar och livssituationer.

Projektet innefattar 67 bostadsrätter fördelade i fyra huskroppar. Alla lägenheter i kvarteret har en rymlig balkong eller uteplats som förhöjer boendekvaliteten. Den kuperade terrängen i närmiljön har gett möjlighet att placera husen så att man har kontakt med omgivningen – oavsett om man bor mot skogen eller parken. De stora fönstren skapar en känsla av att naturen fortsätter in i bostaden.
Husen har en gemensam innergård med uteplats och pergola där man kan sitta och njuta av vackra planeringar utmed innergårdens gångar.

Projektet har utförts efter kommunens program Miljöanpassat byggande 2.0, som bland annat ställer krav på att byggherren har en långsiktig miljöanpassad profil. I programmet läggs tonvikt på att hela byggprocessen kvalitetssäkras för att byggherren ska kunna tilldelas markanvisning.
Brf Grönskan har en bilpool bestående av två bilar som enkelt bokas via en app. Som övrig gemensam kommunikationsplattform har vi som standard att alltid leverera en boendeapp, där man kan kommunicera, lämna meddelanden, byta möbler eller samordna aktiviteter.

Grönskan ligger i slutet av Virginsgatan, bara 500 meter från Delsjövägen/Munkebäcksgatan. Vid före detta Renströmska sjukhuset planeras en utveckling av ett större område där totalt 6 andra byggherrar medverkar.

Område Göteborg
Antal bostäder 67 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 100%
Arkitekt Liljewall arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Grönskan

Virginsgatan 34, Göteborg