Hugin

Kvarteret Hugin är ett samarbetsprojekt mellan Järngrinden, Cernera och Jofast. Hugin ligger mitt i centrala Borås i sluttningen mellan Skolgatan och Södra Kyrkogatan. 

Här bor man bekvämt nära med bara 100 meter till livsmedelsbutik, restauranger, detaljhandel och stadsliv och dessutom nära till Högskolan och Simonsland. Ett skyddat och attraktivt läge för de flesta åldersgrupper. Kommunikationerna är goda från den närliggande Allégatan och på gården planeras plats för bilpool och parkeringsytor för de boende.

I kvarteret planeras för 58 bostadsrätter i olika storlekar i en tegelklädd huskropp med fyra trapphus med fem bostadsplan i varje, varav det översta har en något indragen takvåning. Alla lägenheter har balkong med möjlighet till inglasning, taklägenheterna har takterrass. En bottenvåning med entréer och butiker samt två mindre lägenheter bildar ett souterrängplan ner mot Stengärdsgatan.

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder 58 bostäder
Status Kommande
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 37,5%, Cernera fastigheter 37,5%, Jofast 25%
Arkitekt Tengbom Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Hugin