Kvarteret Ankan

Några kilometer söder om Helsingborg centrum kommer Järngrinden, tillsammans med Mjöbäcks och Strandlyckan Invest AB att bygga 53 nya bostäder i stadsdelen Högasten. Området ligger med närhet till Råås vackra småbåtshamn och badstrand, större livsmedelsaffär samt Hedens idrottsplats med idrottshall för olika idrottsaktiviteter.

Kvarteret Ankan knyter an och tar avstamp i Högastens byggnadstradition och karaktär.
Stora delar av fastigheterna gestaltas i gårdsmiljö för att skapa en levande och grön oas i kvarterets hjärta. Utformningen uppmuntrar till inkludering och möjliggör generationsboende. Utöver bostäderna planeras gemensamma lokaler med faciliteter som festlokaler och lekrum, verkstad och hobbyrum samt gästboende för övernattande gäster. Projektet har ett flertal gröna och hållbara värden, så som solceller, laddstolpar för fordon, öppen dagvattenhantering samt gröna tak. Den genomgående träkonstruktionen ger minskat klimatavtryck.

Önskar du intresseanmälan dig till projektet? Maila info@jarngrinden.se och ange projektets namn, ditt namn, ditt telefonnummer och hur stor lägenhet du är intresserad av (antal rum och kök).
Genom att skicka in en intresseanmälan godkänner du hur vi hanterar personuppgifter vilket framkommer i vår integritetspolicy.

Område Helsingborg Högasten
Antal bostäder 53
Status Kommande
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden, Mjöbäcks AB, Strandlyckan Invest AB
Arkitekt Arkitekterna Krook och Tjäder

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Kvarteret Ankan

Valhallagatan 3, 252 32 Helsingborg, Sverige