Kvarteret Ankan

Några kilometer söder om Helsingborg centrum kommer Järngrinden, tillsammans med Mjöbäcks och Strandlyckan Invest AB att bygga 49 nya bostäder i stadsdelen Högasten. Området ligger med närhet till Råås vackra småbåtshamn och badstrand, större livsmedelsaffär samt Hedens idrottsplats med idrottshall för olika idrottsaktiviteter.

Kvarteret Ankan knyter an och tar avstamp i Högastens byggnadstradition och karaktär.
Stora delar av fastigheterna gestaltas i gårdsmiljö för att skapa en levande och grön oas i kvarterets hjärta. Genom att blanda staplade radhus med lägenheter i bottenplan skapas ett kvarter med en blandad demografi samtidigt som det ger möjlighet för ett generationsboende.

Med bostäder i flera olika storlekar och former har Kvarteret Ankan det som passar de flesta drömmar och faser i livet. I bostadsrättsföreningen finns ljusa, moderna och luftiga bostäder från 2 till 5 rum och kök. Samtliga lägenheter har rymlig uteplats och/eller balkong.

Bilderna är skisser från ett tidigt skede i projektet.

Önskar du intresseanmäla dig till projektet? Gå vidare och registrera dig här. 

Område Helsingborg
Antal bostäder 49 bostäder
Status Pågående
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden, Mjöbäcks AB, Strandlyckan Invest AB
Arkitekt Arkitekterna Krook och Tjäder

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Kvarteret Ankan

Valhallagatan 3, 252 32 Helsingborg, Sverige