Nya Särö, Etapp 1

På Nya Särö bor du med kvalitet. Bostadsrättslägenheterna har hög standard i material, detaljer och funktion. Vi har gjort allt för att du ska känna dig hemma redan när du flyttar in. Husen byggs kring en grön och spännande gård med ytor för lek, spel, odling och gemenskap.

Vid Säröavfarten och Säröskolan byggs Nya Särö med 106 bostäder i två etapper, varav 68 är bostadsrätter och 38 hyresrätter. Samtidigt som området förtätas med bostäder planerar kommunen att utveckla och modernisera hela Särö centrum med större ytor för handel och kontor och ge hela området en mer modern och levande framtoning.

Läs mer Läs mindre
Område Kungsbacka
Antal bostäder 38 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt, Hyresrätt, Radhus
Projektägare Järngrinden 33%, Mjöbäcks 33%, AB Hundra Fastigheter 17%, AB Kosen 17%
Arkitekt QPG Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Nya Särö, Etapp 1