ÅRETS UTERUM 2020

Pallas Roof

Två våningar med totalt 40 bostadsrättslägenheter byggda ovanpå p-huset i Pallasfastigheten i centrala Borås. Bostäderna – PALLAS ROOF – är helt unika och erbjuder en fantastisk boendemiljö. Lägenheternas mycket höga standard och läget mitt i Borås, ovanför takåsarna på de intilliggande husen, gjorde att alla lägenheter hittade köpare på rekordtid.

Bostäderna erbjuder en fantastisk boendemiljö med bland annat gemensam bastu och en grön innergård med umgängesytor, grillplats och kryddgård sju våningar över gatuplanet. De unika taklägenheterna är kronan på verket i det nya Pallashuset och bidrar till en än mer levande stadskärna i Borås.
Projektet färdigställdes 2017.

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder 40 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Cernera 50%
Arkitekt Rosenbergs arkitekter, Tengbom arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Pallas Roof