ÅRETS UTERUM 2020

Pallas Roof

Ett exklusivt boende mitt i stadens hjärta – en levande bostad med allt vad det innebär. Här förenas hemmets lugn och harmoni med stadens rytm och puls. Från taket, åtta våningar upp – med en hänförande utsikt. För Pallas Roof är nämligen byggt ovanpå ett befintligt parkeringshus och en galleria i Borås centrum.

Lägenheterna i Pallas Roof är öppna, ljusa och smakfulla lägenheter med fönster från golv till tak. Genomgående präglas Pallas av modern arkitektur. Med den följer öppna ytor, volym och rika ljusflöden där samtliga lägenheter har genomgångskontakt. På yttersidan skyddade balkonger och på gårdssidan entrébalkonger och uteplatser mot den gemensamma innergåden.
Innergården, som fick utmärkelsen Årets Uterum 2020, är något alldeles extra! Här, mitt i stadens puls finns ett tyst och stilla ro. Med stationer av grönska och blommande växter, kryddgård och nyttoväxter som ger närproducerat ett nytt ansikte tillsammans med naturmaterial, orangeri, bastu och grillplats är detta ett unikt och exklusivt rum för de som bor här.
Vi har delvis flyttat upp den ursprungliga trädgårdsmiljön som omgärdade det gamla Hotell Borås från 1900-talets början. Som öar för vila och informella mellan människor.

 

De unika taklägenheterna är kronan på verket i det nya Pallashuset och bidrar till en än mer levande stadskärna i Borås.
Projektet färdigställdes 2017.

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder 40 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Cernera 50%
Arkitekt Rosenbergs arkitekter, Tengbom arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Pallas Roof