Söderstaden

Vid Kungsbackaån/ Aranäsgymnasiet har Järngrinden i samarbete med Mjöbäcks Entreprenad byggt den nya stadsdelen Söderstaden. Stadsdelen byggdes i fyra etapper mellan 2007 och 2011 och innefattar bostadsrätter/ hyresrätter, ett 20 tal butiker, förskolor och restauranger.
Projektet färdigställdes 2011.

Område Kungsbacka
Antal bostäder 251 + 79 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt, Hyresrätt, Kommersiellt
Projektägare Järngrinden 33%, Mjöbäcks 33%, AB Hundra 17%, AB Kosen 17%
Arkitekt Liljewalls Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Söderstaden