Syrenen

Järngrinden har förvärvat en fastighet vid Varbergsvägen med 3 600 kvm tomtyta där vi planerar för cirka 150 bostäder.
Troligen blir det hyresrätter men det kan också bli aktuellt med billigare bostadsrätter om marknadsläget är rätt när processen nått så långt. Idag bedriver ett golvföretag verksamhet i en handelsfastighet på tomten och deras hyresavtal sträcker sig till 2022. Sannolikt kan det finnas en ny detaljplan på plats till dess.

Område Borås
Antal bostäder 150 bostäder
Status Kommande
Typ Bostäder
Projektägare Järngrinden 100%
Arkitekt Tengbom Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Syrenen