Tuppen

På platsen där Villa Arla tidigare stod byggdes fastigheten Tuppen med 26 moderna lägenheter. Fastigheten har ett centralt läge på Sturegatan i Borås, nära den vackra Annelundsparken. Flera av bostäderna har mycket fina terrasser. Projektet genomfördes i samarbete med Mjöbäcks Entreprenad.
Projektet färdigställdes 2009.

Område Borås
Antal bostäder 26 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt Tengbom Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Tuppen

Sturegatan 54 503 42 Borås