Valhall

När det gamla kårhuset i Borås revs gav det plats åt denna byggnad med 14 lägenheter i centrala Borås. Mycket tanke har lagts på den ljudavskärmande glasfasaden mot Kungsleden vars syfte är att dämpa ljudet från trafiken.
Projektet färdigställdes 2008.

Område Borås
Antal bostäder 14 bostäder
Status Färdigställt
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Borås Fastighetsförvaltning 50%
Arkitekt Molén Arkitektkontor

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Valhall

Lilla Brogatan 38, 503 30 Borås