Nyhet,

DUBBEL BYGGSTART PÅ BERGDALEN I BORÅS

På Bergdalens höjd i Borås har vi nu två bostadsprojekt som byggstartats. Brf Nivå med sina 23 bostadsrätter som utvecklas av Järngrinden och Bergdalsterrassen som består av 149 hyresrätter som har utvecklats av Järngrinden och Mjöbäcks.

­Redan i höstas startade byggnationen av de 23 bostadsrätterna i Brf och nu startar även byggnationen av 149 hyresrätter i grannkvarteret Bergdalsterrassen med Tornstaden som entreprenör för de båda projekten. Inflyttning för bostadsrätterna beräknas ske sommaren 2023 och för hyresrätterna planeras inflyttning till slutet av 2023.

– På Enedalshöjden i Borås pågår byggnation av ett bostadsprojekt för Järngrinden och vi är mycket glada över att vi nu även fått ansvaret för deras senaste projekt, samt möjlighet att få arbeta tillsammans med Mjöbäcks. Vi har även fler spännande uppdrag på gång i Borås och ser fram emot att få fortsätta vara en del av utvecklingen i staden, säger Staffan Waldenström som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

Husen erbjuder ett modernt och hållbart boende där naturmaterial ska spegla både staden och skogens karaktär. Byggnaderna är noggrant anpassade till det sluttande området som omger tomten. Tak och balkonger är terrasserade och övrig nivåskillnad nyttjas till uteplatser och nedfart till garage. Taken kommer dessutom att förses med solpaneler för att täcka en del av energiförbrukningen.

– Efter en lång process har vi nu äntligen fått starta byggnationen av båda våra två bostadsprojekt i Bergdalen och det känns mycket bra. Det känns också bra att vi får fortsätta vårt goda samarbete sedan många år med Tornstaden, säger Hans Nilsson som är Byggchef på Järngrinden och ombud för de båda projekten.

Järngrinden har med dessa två projekt, tillsammans med Enedalshöjden, Fristad Prästskog och Fristad Parkstad, nu igång byggnation i Borås med ca 380 bostäder.

Se fler