Nyhet,

Gekås gör debut på bostadsmarknaden

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Investerar i 330 bostäder i Halmstad. Ullaredsföretaget Gekås gör debut på bostadsmarknaden genom att i höst byggstarta 330 hyresrätter vid det gamla tegelbruket på Slottsmöllan i Halmstad.

– Vårt intresse för hyresfastigheter är ett långsiktigt engagemang och fokuserat på Hallandsregionen. Vi vill erbjuda attraktiva, moderna och prisvärda hyresbostäder som vi äger och förvaltar. Vår samarbetspartner är

Järngrinden i Borås, med mångårig erfarenhet kring projektutveckling och byggnation av bostadsfastigheter. Vi förvärvar fastigheterna när de är färdigbyggda, inflyttade och klara, säger Jan Wallberg, koncern-VD Gekås AB.

Investeringen uppges bli runt 600 miljoner kronor och bygget sköts av Järngrinden. Initialt var tanken att bygga cirka 250 bostadsrätter, men nu är inriktningen i stället hyresrätter.

– V har en nära relation med Gekås och började prata om att bygga hyresrätter. Det är en mycket snabbare process. Bostadsrätter tar ganska lång tid att bygga och sälja, säger Markus Furby, projektutvecklingschef på Järngrinden, till Hallandsposten.

Om planen godkänns, vilket troligen blir på kommunfullmäktige i juni, kan tre höghus med 14–16 våningar börja
byggas i augusti eller september.

Läs hela artikeln här eller läs mer om Tegelbruket…[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler