Nyhet,

Gekås satsar på bostäder i Halmstad

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

I höst kan nybygget av 330 hyresrätter vid det gamla tegelbruket på Slottsmöllan starta. Bostäderna kommer att ägas och förvaltas av företaget Gekås, som gör debut på bostadsmarknaden.

– Hyresrätter regionalt är väldigt intressant och det här är ett lämpligt projekt att ta över. Vi har försiktiga ägare som vill hitta en trygg och långsiktig placering och då är bostäder ett bra alternativ, säger Jan Wallberg, koncern-vd för Gekås. Redan 2009 kom markägaren Jan Widikson med ett förslag om att omvandla det gamla skräpiga området där Slottsmöllans tegelbruk låg tidigare. Sedan dess har kommunen arbetat med att ta fram ett förslag på en ny detaljplan och nu är den klar.

– Äntligen är vi framme vid antagandet av detaljplanen. Vi har tryckt på vikten av att detta blir en riktigt fin stadsdel och en välkomnande portal in till Halmstad, säger kommunrådet Henrik Oretorp (C).
Om planen godkänns, vilket troligen blir på kommunfullmäktige i juni, kan tre höghus med 14–16 våningar börja byggas i augusti eller september.

Bygget sköts av fastighetsbolaget Järngrinden, som har fastigheter i Varberg och Göteborg.
– 2012 kom vi i kontakt med Jan Widikson och hade då för avsikt att förvärva området när detaljplanen vunnit laga kraft, säger Markus Furby, projektutvecklingschef på Järngrinden.
Längs vägen kom Gekås in i bilden. Ullaredsföretaget kommer att äga och förvalta byggnaderna i det nya området när det är färdigbyggt. Ägare till marken och avtalspart för kommunen är däremot Widik förvaltnings AB.

Först var det tal om att bygga 250 bostadsrätter, men nu är inriktningen i stället 330 hyresrätter.
– V har en nära relation med Gekås och började prata om att bygga hyresrätter. Det är en mycket snabbare process. Bostadsrätter tar ganska lång tid att bygga och sälja, säger Markus Furby.
Stadsdelen går under arbetsnamnet ”Tegelbruket”, även om resterna av Slottsmöllans gamla tegelbruk kommer att vara undanröjda när höghusen börjar byggas.

Storleken på lägenheterna kommer att variera, men tanken är att gemene man ska ha råd att hyra dem.
– Det råder stor brist på moderna hyresrätter som ligger bra till och har bra hyresnivåer, säger Gekås koncern-vd Jan Wallberg.
Detta är Gekås första bostadsprojekt och investeringen kostar cirka 600 miljoner kronor. Uthyrningen sköts av Järngrinden som tänker starta upp en hemsida med ett kösystem redan i sommar.

Läs hela artikeln här eller läs mer om Tegelbruket…[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler