Bergdalsterrassen

På attraktiva Bergdalen i Borås har Järngrinden uppfört ett nytt bostadsområde med 149 lägenheter. Här bor man i ett lugnt villaområde med närhet till naturen vid Kype där du kan bada i sjön, basta eller springa i något av de fina spåren. Är du sugen på shopping ligger både centrum och Knalleland endast en promenad bort.
Projektet är uppfört med statens investeringsstöd för hyresbostäder, som delvis finansieras av Europeiska unionens Next Generation EU (NGEU).

Välkommen till ett av Borås mest attraktiva läge!

Intresserad?

När projektet är färdigställt tar Fortinova över som ägare och förvaltare av Bergdalsterrassen. Fortinova är en etablerad fastighetsägare och förvaltare, och verkar främst i västra Sverige.
För att kunna söka lediga bostad här måste du vara registrerad i Fortinovas bostadskö. Här kan du registrera dig.

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder 149 bostäder
Status Färdigställt
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt PE Teknik & Arkitektur AB

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Intresseanmälan

Nu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att hyra en lägenhet. Intresseanmälan är inte bindande utan innebär bara att man kommer att få löpande information om byggnationen och lägenheterna.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Uthyrningsstart

All information om lägenheternas storlekar och hyresnivåer finns klara och nu kan man anmäla sitt intresse för specifika lägenheter. Allt eftersom anmälningarna kommer in och godkänns skrivs hyreskontrakt.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är lägenheterna färdigställda och det är dags för inflyttning i din nya bostad.

Bergdalsterrassen

Bergdalsgatan 33, 504 58 Borås, Sverige