BYGG-START!

Enedalshöjden

På Bergsäter i Borås planerar Järngrinden att uppföra ca 69 lägenheter. Här bor man med närhet till vackra Annelundsparken, närhet till service och hela centrums utbud bara en kort promenad bort.
Projektet beräknas vara färdigställt sommaren 2022.

Intresserad?

När projektet är färdigställt tar Fortinova över som ägare och förvaltare av Enedalshöjden. Fortinova är en etablerad fastighetsägare och förvaltare, och verkar främst i västra Sverige.
För att kunna söka lediga bostad här måste du vara registrerad i Fortinovas bostadskö. Här kan du registrera dig.

Järngrinden äger även befintlig fastighet som innehåller kontorsytor om ca 1300 m2. Byggnaden är i två plan med underliggande garage och huserar Wästbyggs huvudkontor. Resterande mark är tillsammans med Kattmyntan 1 utvecklingsbar till bostäder.

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder 69 bostäder
Status Pågående
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 100%
Arkitekt Tengbom Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Intresseanmälan

Nu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att hyra en lägenhet. Intresseanmälan är inte bindande utan innebär bara att man kommer att få löpande information om byggnationen och lägenheterna.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Uthyrningsstart

All information om lägenheternas storlekar och hyresnivåer finns klara och nu kan man anmäla sitt intresse för specifika lägenheter. Allt eftersom anmälningarna kommer in och godkänns skrivs hyreskontrakt.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är lägenheterna färdigställda och det är dags för inflyttning i din nya bostad.

Enedalshöjden

Åsboholmsgatan 30, 504 51 Borås