Marmorlyckan Hyresrätter

Marmorlyckan är en riktig bostadsidyll utvecklat med ett stort fokus på hållbarhet, såväl grön, social och ekonomisk. Det är inte ofta möjligheten ges att flytta till ett kvarter som detta!

Kvarteret bygger på en småskalig idé kring täppa, tun och torg. Området har en blandad byggnation av punkthus med hyresrätter, bostadsrätter och trygghetsboende samt rad- och parhus med vackra planteringar och en fin lekplats för de yngsta som bor här.
I punkthusen har lägenheterna i bottenplanet uteplats och övriga en generös balkong. Marmorlyckan ligger nära havet, centrum och service.

Totalt består kvarteret av 138 hyresrätter i punkthus (varav 26 lägenheter är trygghetsbostäder för seniorer 70+), 22 bostadsrätter i punkthus samt 46 rad- och parhus. Hela området är byggt i två etapper.

I projektet har vi arbetat med konceptet ”Bo med grön, social och ekonomisk hållbarhet”.
Kvarteret har en kreativ, grön kvartersstruktur med trädgårdsstaden som målbild. Dagvattenbäddar i samband med generösa planteringar och uteplatser skapar inte bara vackra miljöer utan tar också vara på naturens resurser och främjar biologisk mångfald.
Husens skiftande arkitektur skapar variation och håller en hög standard arkitektoniskt, funktionellt och energimässigt.

Bostadsområdet, som ligger på Breared i Varberg, har en blandad bebyggelse med mycket grönytor och närhet till butiker, service, cykelleder och motionsspår. Husen är byggda med variation – en kreativ blandning av högt och lågt, hyresrätt och bostadsrätt och flera gemensamma platser som uppmuntrar till möten mellan människor i olika åldersgrupper.

Genom bra isolering, modern uppvärmningsteknik och solceller skapas en kombination av låga uppvärmningskostnader. Utöver att det är bra för plånboken, gynnar det även miljön.

 

Intresserad?

Fortinova är sedan september 2021 ägare och förvaltare av Marmorlyckans hyresrätter. Fortinova är en etablerad fastighetsägare och förvaltare, och verkar främst i västra Sverige.
För att kunna söka lediga bostad här måste du vara registrerad i Fortinovas bostadskö. Här kan du registrera dig.

Område Varberg
Antal bostäder 112 bostäder
Status Färdigställt
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 50% Mjöbäcks 50%
Arkitekt QPG Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Intresseanmälan

Nu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att hyra en lägenhet. Intresseanmälan är inte bindande utan innebär bara att man kommer att få löpande information om byggnationen och lägenheterna.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Uthyrningsstart

All information om lägenheternas storlekar och hyresnivåer finns klara och nu kan man anmäla sitt intresse för specifika lägenheter. Allt eftersom anmälningarna kommer in och godkänns skrivs hyreskontrakt.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är lägenheterna färdigställda och det är dags för inflyttning i din nya bostad.

Marmorlyckan Hyresrätter

Droppstensgatan 1, 43238, 432 38 Varberg, Sverige