Marmorlyckan Trygghetsboende

Marmorlyckan är en riktig bostadsidyll utvecklat med ett stort fokus på hållbarhet, såväl grön, social och ekonomisk. Det är inte ofta möjligheten ges att flytta till ett kvarter som detta!

Kvarteret bygger på en småskalig idé kring täppa, tun och torg. I etapp 1 uppförs Marmorlyckans Trygghetsboende bestående av 26 hyresrätter.
Boendet är till för dig som fyllt 70 år och klarar dig alldeles utmärkt själv. Här bor du i ett hus tillsammans med jämngamla där du som hyresgäst har möjlighet till större trygghet och social samvaro än vad du kanske upplever idag.
Kvarteret innehåller både sociala mötesplatser och plats för det privata. Området får blandad bebyggelse med mycket grönytor.

Marmorlyckan ligger nära havet, centrum, service och kollektivtrafik.

Intresserad?

Fortinova är sedan september 2021 ägare och förvaltare av Marmorlyckans hyresrätter. Fortinova är en etablerad fastighetsägare och förvaltare, och verkar främst i västra Sverige. För att kunna söka lediga bostad här måste du vara registrerad i Fortinovas bostadskö. Här kan du registrera dig.

 

Läs mer Läs mindre
Område Varberg
Antal bostäder 26 bostäder
Status Färdigställt
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt QPG Arkitekter

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Intresseanmälan

Nu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att hyra en lägenhet. Intresseanmälan är inte bindande utan innebär bara att man kommer att få löpande information om byggnationen och lägenheterna.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Uthyrningsstart

All information om lägenheternas storlekar och hyresnivåer finns klara och nu kan man anmäla sitt intresse för specifika lägenheter. Allt eftersom anmälningarna kommer in och godkänns skrivs hyreskontrakt.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är lägenheterna färdigställda och det är dags för inflyttning i din nya bostad.

Marmorlyckan Trygghetsboende