Tegelbruket

Gamla Tegelbruket, bara 5 minuter från centrala Halmstad, har gett plats för tre nya höghus med 16 våningar vardera och totalt 330 lägenheter. Projektet Tegelbruket ger också plats för dagligvaruhandel. träningscenter och förskola.

Med sin närhet till natur och stadsliv är Tegelbruket ett boende som passar alla åldrar och livssituationer.

Fastigheten ägs idag av Willhem som också ombesörjer uthyrning av bostäderna.

Område Halmstad
Antal bostäder 330 bostäder
Status Färdigställt
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 100%
Arkitekt Semrén & Månsson

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Intresseanmälan

Nu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att hyra en lägenhet. Intresseanmälan är inte bindande utan innebär bara att man kommer att få löpande information om byggnationen och lägenheterna.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Uthyrningsstart

All information om lägenheternas storlekar och hyresnivåer finns klara och nu kan man anmäla sitt intresse för specifika lägenheter. Allt eftersom anmälningarna kommer in och godkänns skrivs hyreskontrakt.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är lägenheterna färdigställda och det är dags för inflyttning i din nya bostad.

Tegelbruket

Sperlingsholmsvägen 35, 302 31 Halmstad, Sverige