Nyhet,

Järngrinden bygger 320 hyresrätter i Halmstad

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]ePlanarbetet för det gamla tegelbruksområdet vid Halmstads norra infart går under våren in i sitt slutskede. Här planerar Järngrinden för 320 hyresrätter och 5 000 kvm kommersiella ytor som bland annat kommer att inrymma en förskola och en livsmedelsbutik. Lägenheterna får en hög miljöprofil och byggs bland annat för att klara en energianvändning som ligger under 60 kW per kvadratmeter och år.

– I början av året tecknade vi ett avtal med en långsiktig ägare och förvaltare av det färdigställda projektet och vi ser oerhört positivt på möjligheten att bygga hyresrätter i den här omfattningen. Halmstad har en positiv befolkningsutveckling, varför efterfrågan på bostäder av alla upplåtelseformer kommer att vara fortsatt stor framöver, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

Till totalentreprenör har Tornstaden AB från Göteborg utsetts, samma byggföretag som just nu ansvarar för uppförandet av Järngrindens bostadsprojekt Asplyckan i Borås.

Läs mer om Tegelbruket..[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler