Nyhet,

Järngrinden inviger sitt vindkraftverk i Mortorp

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Järngrinden satsar offensivt på fastighetsutveckling och investerar nu också i vindkraftverk i Mortorp utanför Kalmar.

– ”Ett naturligt steg i företagets utveckling och helt i linje med Järngrindens vision att bidra till en hållbar miljö”, säger företagets Vd och ägare Patrik Ivarson.

Det 147,5 meter höga vindkraftverket har en effekt på 3,0 MW och en rotordiameter på 113 meter ger en samlad yta större än en fotbollsplan, som roterar med 10 varv i minuten.

Som ett exempel producerar vindkraftverket tillräckligt mycket el för att försörja 400 villor med ström. Den totala investeringskostnaden ligger på ca 37 miljoner kr.

-”Vi expanderar nu vår förvaltningsportfölj med miljömedvetna satsningar som vindkraftverk och Järngrinden blir därigenom ännu viktigare som fastighetsutvecklare”, avslutar Patrik Ivarson.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”6444″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”640×851″][vc_single_image image=”6443″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”640×851″][vc_single_image image=”6442″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”640×851″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler