Nyhet,

Järngrinden utser arkitekt efter charette

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Järngrinden har efter en genomförd charette valt arkitektfirman Semrén & Månssons förslag för det nya bostadskvarter som planeras på stadsdelen Bergdalen i Borås. Nu inleds arbetet med att ta fram en ny detaljplan för 70 – 80 lägenheter fördelade på fyra punkthus enligt det framtagna förslaget.

Charetten hölls under senhösten med tre inbjudna arkitektfirmor. I arbetet deltog även Borås stadsarkitekt Tomas Rossing.

– Vi tycker att charetten har varit en bra arbetsform som vidgat perspektivet på hela projektet. Vid ett gemensamt första möte har vi haft en öppen diskussion om kvarterets möjligheter och förutsättningar där vi även kunnat ta del av Borås Stads synpunkter via stadsarkitekten. Varje arkitektfirma fick sedan lämna in ett förslag som presenterades inför hela gruppen. Vi fick in tre mycket intressanta alternativ, men valde till slut att gå vidare med det som Semrén & Månsson utformat, berättar Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

Läs mer om Bergdalen..[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler