Nyhet,

Newsec rådgivare när Särö Flaggskepp avyttrar

Newsec har varit säljrådgivare till Särö Flaggskepp AB vid försäljningen av två nyproducerade hyreshus i Särö Centrum, Kungsbacka. Byggnaderna är under uppförande och beräknas stå färdiga för inflyttning under december 2019. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till 2 400 kvadratmeter fördelat på 38 lägenheter.

– Vi är glada över att få en ägare till hyresrätterna med lokal förankring. Alania kommer att få en mycket fin produkt att förvalta och hyra ut, säger Tobias Johannesson, vvd Järngrinden Projektutveckling AB.

Särö Flaggskepp AB är ett konsortium ägt av Mjöbäcks Entreprenad, Järngrinden AB samt AB Hundra Fastighetsförvaltning. Köpare är Alania Förvaltnings AB.

– Vi är mycket nöjda över att ha kommit till avslut med denna a!är. Vi ser en stor potential i Nya Särö och det är också positivt att nya projekt redan är påbörjade i området, säger Jan Bengtson, vd Alania Förvaltnings AB.

Särö Flaggskepp AB uppför 106 lägenheter i Särö Centrum varav 68 bostadsrätter och 38 hyresrätter. Projektet som helhet kommer att stå färdigt i slutet av 2019 med hyresrätterna som sista etapp.

– Vi upplever att det är stort intresse för attraktivt belägna hyresfastigheter i Storgöteborg och att affärer görs på fortsatt höga nivåer, säger Mattias Andersson, chef för Newsecs västsvenska transaktionsverksamhet.

Mer information finns på Newsec rådgivare när Särö Flaggskepp avyttrar – Västra Götalands län – World In Property

Se fler