Nyhet,

Planprocess för Marmorlyckan närmar sig slutet

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Under 2012 vann Järngrindens och Mjöbäcks Entreprenads gemensamma förslag ”Marmorlyckan” en markanvisningstävling som Varbergs kommun lyst ut för ett nytt bostadskvarter i Breared i Varberg. Detaljplanearbetet inleddes omedelbart, men stoppades under 18 månader medan en ny sträckning av den intilliggande järnvägen utreddes. Det står nu klart att den inte kommer att påverka området och varför det färdiga planförslaget ska skickas ut på granskning under mars.

– Det känns väldigt bra att vi nu efter många turer närmar oss en färdig detaljplan. Vår förhoppning är att vi ska kunna starta försäljningen av bostäderna efter sommaren, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

Färdigbyggt kommer Marmorlyckan att innehålla 170 lägenheter fördelade på bostäder såväl av radhustyp som traditionella flervåningshus. Även upplåtelseformerna varierar inom kvarteret. Området kommer att utformas med ett tydligt miljöfokus – husen byggs för att klara miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad och bland annat kommer de att förses med solpaneler.

Läs mer om Marmorlyckan..[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler