Så här funkar det

Att köpa en nyproducerad bostad är en spännande resa! Från det att den första tanken på ett nytt hem slår rot, tills flyttlasset går av stapeln. Mellan dessa två magiska stunder sker ett antal fler moment i processen. Här kan du läsa om de olika stegen som sker på vägen till ditt drömhem.

Anmäl ditt intresse

När du har hittat ett område eller projekt som du är intresserad av kan du enkelt anmäla dig som intressent. Det innebär att du kommer du få löpande information om projektet samt chans till att vara ”först till kvarn” när säljstarten äger rum. Intresseanmälan hittar du inne på respektive projekts hemsida. Det är självklart kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Våra pågående bostadsprojekt hittar du här.

Inför säljstart

Som intressent får du alltid informationen lite före alla andra – även inför försäljningsstarten.
Du kommer att få information hur du enklast bokar din drömbostad – ibland sker försäljningsstarten med öppet hus och ibland är det digitala köer. I samband med försäljningsstarten ges mer information om bostadsprojektet. Mäklaren finns där för att du enkelt ska kunna etablera kontakt, många gånger även en representant från banken, arkitekten berättar om tankar och idéer för projektet och tillsammans med oss byggherrar.
Inspirationsmaterial finns tillgängligt och du kan titta på de olika lägenhetstyperna för att välja den bostad som passar dig bäst.

Boka din drömbostad

Här gäller ”först till kvarn”! Så snart försäljningen startat meddelar du mäklaren vilken bostad du är intresserad av. Mäklaren reserverar bostaden åt just dig och bokar tid för avtalsskrivning.

Skriva avtal

Mäklaren kontaktar dig för att gå igenom alla detaljer med bostaden och den blivande bostadsrättsföreningen. Att köpa bostad är en av de största privata investeringar man gör i livet och vi vill givetvis att du ska känna dig trygg och nöjd med ditt val. Som en extra trygghet har Järngrinden ett trygghetspaket som vi kallar ”I Trygga Händer” – detta ingår alltid när du köper bostad av oss. Trygghetspaketet omfamnar dig om något oförutsett skulle hända och omfattas bl.a. av ett prisfallsskydd och bokostnadsskydd.

Läs mer om I Trygga Händer.

Tillval

Järngrinden har redan från början en mycket hög standard på inredningen. Men vill man sätta sin egen ”touch” på bostaden för att skapa sitt drömhem erbjuds man att göra så kallade tillval. Vi har ett generöst och kvalitativt tillvalsutbud, framtaget tillsammans med stilsäkra inredare. Dina inredningsval sker smidigt och enkelt via en webbsida. Du kommer också kunna se exakt vad dina val kommer att kosta.

Besiktning och flyttinformation

Din bostad är klar, men innan det är dags att flytta in behöver den besiktigas. Det gör vi tillsammans och med en oberoende besiktningsman.
Vi kontaktar dig i god tid för att boka in tid.

Inflyttning

Nu är väntan över och det är dags att sätta nycklarna i dörren för första gången!
I god tid inför flytten kommer du att få information om tid och plats för tillträdet av din bostad. Det är också nu slutbetalningen sker. 

På plats går vi tillsammans igenom din bostad och ger värdefull information. 

Du kommer få inloggningsuppgifter till en app för er bostadsrättsförening där du hittar det mesta som du behöver veta om ditt nya hem, så som skötselråd, garantier, skötselråd, bruksanvisningar och viktiga kontaktuppgifter.