Nyhet,
Pressmeddelande,

Tobias Johannesson, ny VD för Järngrinden

Den 1 juli tillträder Tobias Johannesson som ny VD för Järngrinden.
Tobias efterträder Patrik Ivarson, VD, grundare och delägare, vars prioritering framöver kommer att vara affärsutveckling.

Ett nytt kapitel i Järngrindens historia tar vid. Efter 18 år som VD för Järngrinden och tidigare WästBygg Gruppen, lämnar Patrik Ivarson med varm hand över rollen till nuvarande vice VD Tobias Johannesson.

Tobias har varit verksam i Järngrinden sedan 2015, då med fokus på projektutveckling och transaktioner samt förvärv till företagets projektportfölj. 2018 tillträdde Tobias rollen som vice VD och blev också del i styrelsen. 1 juli är det dags för ytterligare ett steg med ambition och mål att förvalta och vidareutveckla ett starkt Järngrinden 2.0.

– Järngrinden är ett värdebaserat företag med hög kvalitet, engagemang och krav på estetik och hållbar design som skapar goda resultat för våra kunder och våra ägare. Tillsammans med en dedikerad organisation ser jag goda förutsättningar för att ta Järngrinden till nästa nivå. Och självklart ska vi se till att ha roligt under resans gång – i äkta Järngrindenanda, säger Tobias.

Successionen har varit planerad sedan länge och samarbetet kommer till stor del att fortsätta sömlöst. Patriks engagemang för Järngrinden är oförändrat men fokus fördjupas nu inom affärsutveckling och fastighetsaffärer.

– Efter många år som vd känns det inte bara inspirerande att fokusera till 100% på affärsutveckling, utan det känns också tryggt att lämna över posten till Tobias. Han har en unik kombination av kompetenser, både i själva byggprocessen liksom det ekonomiska och finansiella området. Tobias kommer axla den nya rollen utmärkt, säger Patrik Ivarson.

Vid frågor kontakta Tobias Johannesson 033-722 57 08, Patrik Ivarson 033-722 57 06

Fler nyheter

Järngrinden förvärvar åtta fastigheter i Mölnlycke

Järngrinden utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av åtta fastigheter i Mölnlycke, Härryda kommun. Säljare är lokala fastighetsägaren Peter Kollberg genom sitt bolag Mölnlycke Fastighets AB.   Fastigheterna Hönekulla 1:509, Hönekulla 1:468, Hönekulla 1:463, Hönekulla 1:462, Hönekulla 1:469, Hönekulla 1:430, Hönekulla 1:599 och Bråta 2:19 är centralt belägna i Mölnlycke och utgörs huvudsakligen av industri-, lager- och handelsfastigheter med god utvecklingspotential. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår […]

NORMAL FLYTTAR IN I PALLASHUSET

Nu är det klart att butiken NORMAL kommer till Pallas Shopping. Den nya butiken beräknas öppna vid årsskiftet. Pallas Shopping ligger mitt i centrum av Borås längs med Viskan och ägs av Järngrinden och Cernera.Den populära butikskedjan flyttar in på 465 m2 i gallerians entréplan, där de bland annat får sällskap av Gina Tricot, Cervera, […]

Järngrinden förvärvar utvecklingsfastigheter på lokal marknad

Järngrinden har tecknat avtal om att förvärva fyra fastigheter i Borås av Bolix Kommersiella Fastigheter AB. Fastigheterna Fjädern 3, Fjädern 4 samt Rotorn 1 är belägna på Ramnaslätt och fastigheten Pantängen 19 på Getängen och utgörs huvudsakligen idag för industri/lager samt handel. Fastigheterna överlåts till Järngrinden, genom transportöverlåtelse, samma dag som Bolix tillträder fastigheterna från Corem. Tillträdet är planerat till den 3 oktober.   Det […]

Se fler