Nyhet,
Pressmeddelande,

TOBIAS JOHANNESSON, NY VD FÖR JÄRNGRINDEN

Den 1 juli tillträder Tobias Johannesson som ny VD för Järngrinden.
Tobias efterträder Patrik Ivarson, VD, grundare och delägare, vars prioritering framöver kommer att vara affärsutveckling.

Ett nytt kapitel i Järngrindens historia tar vid. Efter 18 år som VD för Järngrinden och tidigare WästBygg Gruppen, lämnar Patrik Ivarson med varm hand över rollen till nuvarande vice VD Tobias Johannesson.

Tobias har varit verksam i Järngrinden sedan 2015, då med fokus på projektutveckling och transaktioner samt förvärv till företagets projektportfölj. 2018 tillträdde Tobias rollen som vice VD och blev också del i styrelsen. 1 juli är det dags för ytterligare ett steg med ambition och mål att förvalta och vidareutveckla ett starkt Järngrinden 2.0.

– Järngrinden är ett värdebaserat företag med hög kvalitet, engagemang och krav på estetik och hållbar design som skapar goda resultat för våra kunder och våra ägare. Tillsammans med en dedikerad organisation ser jag goda förutsättningar för att ta Järngrinden till nästa nivå. Och självklart ska vi se till att ha roligt under resans gång – i äkta Järngrindenanda, säger Tobias.

Successionen har varit planerad sedan länge och samarbetet kommer till stor del att fortsätta sömlöst. Patriks engagemang för Järngrinden är oförändrat men fokus fördjupas nu inom affärsutveckling och fastighetsaffärer.

– Efter många år som vd känns det inte bara inspirerande att fokusera till 100% på affärsutveckling, utan det känns också tryggt att lämna över posten till Tobias. Han har en unik kombination av kompetenser, både i själva byggprocessen liksom det ekonomiska och finansiella området. Tobias kommer axla den nya rollen utmärkt, säger Patrik Ivarson.

Vid frågor kontakta Tobias Johannesson 033-722 57 08, Patrik Ivarson 033-722 57 06

Se fler