Nyhet,

Vunnen markanvisningstävling i Särö

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad vann markanvisningstävling i Särö 120 nya lägenheter i Särö centrum blir nu resultatet av ett samarbete mellan de båda företagen Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad. De vann markanvisningstävlingen som Kungsbacka kommun utlyst för det centrala och attraktiva området, ett stenkast från havet.

– Det blir både bostadsrätter och hyresrätter som kommer att byggas. Detaljplanearbetet pågår och sannolik projektstart blir under 2016, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden i Borås.

– Vi planerar för bostäder som passar in i den lite lantliga karaktär som präglar Särö. Husen får radhuskänsla och fasadernas ytskikt och kulör kommer att skifta mellan de olika huskropparna. På så sätt behåller vi ett småskaligt intryck som fungerar väl i omgivningen, fortsätter han.

Särö ligger på bekvämt pendelavstånd till såväl centrala Göteborg som Kungsbacka, en region där efterfrågan på bostäder är mycket stor. Parallellt med att Kungsbacka kommun vill bygga fler bostäder, planerar kommunen för en genomgående upprustning av Särö centrum med bland annat nya vägar och förbättrad kollektivtrafik.

Läs mer om Särö centrum..[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler