Nyhet,

92 HYRESRÄTTER I FRISTAD FÄRDIGSTÄLLDA OCH ÖVERLÄMNADE

Tillträdet av de 92 hyresrätterna i Fristad Prästskog, en mil norr om Borås har nu ägt rum. Flyttlassen för de flesta hyresgästerna har redan gått och större delen av lägenheterna är uthyrda.

Fristad Prästskog är det tredje bostadsprojektet som Fortinova Fastigheter AB (publ) förvärvar av Järngrinden. Ytterligare ett projekt med 149 hyresrätter på Bergdalen i Borås kvarstår för tillträde. Det sistnämnda projektet samägs med Mjöbäcks Entreprenad.

Projektet Fristad Prästskog består av två huskroppar med totalt 92 nyproducerade hyresrätter. Den uthyrningsbara arean är 4 922 m2

Projektet har erhållit statligt investeringsstöd för hyresbostäder, som finansieras av Europeiska unionens Next Generation EU (NGEU), vilket möjliggjort att Järngrinden kunnat bygga energieffektiva hyresrätter med låga hyror och därmed lägre boendekostnader för hyresgästerna. Husens energianvändning uppgår maximalt till 56% av Boverkets Byggregler.

De nya hyresrätterna är uppförda i anslutning till ett befintligt bostadsområde i Fristad, bara ett stenkast från ortens centrum och faciliteter. Husen är inbäddade i den ursprungliga naturliga miljön, där så många träd som möjligt har bevarats. I samma område uppför även det kommunala fastighetsbolaget Fribo ett hus med 29 trygghetsbostäder.– Vi är mycket nöjda över att färdigställa ännu ett projekt helt enligt tidsplan, trots utmaningarna under det senaste året. Fortinova får nu ytterligare 92 fina och energieffektiva hyresrätter att lägga till i sin förvaltningsportfölj i Borås, säger VD Tobias Johannesson, Järngrinden AB.

Totalentreprenör för projektet har varit det sjuhäradsbaserade byggbolaget Olofsson Bygg och arkitekt what! arkitektur.

Se fler