Nyhet,
Pressmeddelande,
Rekrytering,

VI REKRYTERAR – EKONOMICHEF

Järngrinden söker nu sin nästa ekonomichef med helhetsansvar för ekonomifunktionen då nuvarande ekonomichef kommer att gå i pension.

Vi söker dig som vill arbeta i en bred roll på ett expansivt och snabbrörligt fastighetsbolag med höga ambitioner och korta beslutsvägar.

Om rollen

Rollen som ekonomichef består dels i att tillsammans med ditt team, som i dagsläget uppgår till 2 personer, fortsätta driva och vidareutveckla ekonomifunktionen till en framåtlutad och affärsnära funktion samt vara ett aktivt stöd till VD i frågor kring strategi, affärsutveckling, finansiering och transaktioner.

Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till VD, Tobias Johannesson.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av;

  • Övergripande ekonomiansvarig för Järngrinden AB och det dagliga ekonomiarbetet
  • Ansvar för upprättande av kvartalsrapporter och bokslut för Järngrinden-koncernen utifrån företagets finansiella kalender
  • Huvudansvar för dialogen med revisorer och redovisningskonsulter
  • Löpande kontakt med banker och ansvar för koncernens finansiering
  • Ansvar för likviditetsuppföljning samt budget- och prognosarbete tillsammans med respektive affärsområde
  • Ansvar för koncernstruktur och bolagsadministration
  • Vara behjälplig vid framtagande av underlag till styrelsemöten, bankmöten etc.
  • Digitalisera och automatisera arbetsuppgifter för en effektivare ekonomifunktion

Vem vi söker

För att trivas och bli lyckosam i rollen som ekonomichef hos oss tror vi att du är kommunikativ, strukturerad och engagerad och är van vid att arbeta både tillsammans med andra och på egen hand. Du trivs med att arbeta i en affärsnära roll där du får arbeta proaktivt med analyser, simuleringar, effekter etc.

Vi tror att du har minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet och att du är kunnig inom redovisningsområdet för att kunna agera bollplank internt och kravställare externt. Vi söker dig specifikt med erfarenhet från koncernredovisning och IFRS. Har du erfarenhet från fastighets-/byggbranschen är det mycket meriterande.

Som person är du nyfiken och nytänkande och har erfarenhet av hur digitalisering och automatisering kan effektivisera ekonomiarbetet. Järngrinden lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vidare har du relevant utbildning, behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt är en duktig användare i Excel och PowerPoint. Du har god systemvana och meriterande är om du har erfarenhet av Visma och/eller Tiego/TGA.

Ansökan

Järngrinden samarbetar med Elin Mankert Agency i tillsättningen av denna tjänst. Vid frågor eller funderingar hör gärna av dig till rekryteringskonsult Elin Mankert, 0723-200761 / elin@mankertagency.se så berättar hon mer.

Sänd in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Se fler