Pressmeddelande,

FÖRSTA SPADTAG FÖR APOTEAS LOGISTIKANLÄGGNING I VARBERG

Onsdagen den 17 januari togs det traditionella första spadtaget för Apoteas nya logistikanläggning i Holmagärde, Varberg.

Spadtaget för den drygt 30 000 kvm stora logistikanläggningen togs gemensamt av Anders Bothèn, vd för Järngrinden Logistikbyggnader, David Ekberg, vd för Ekebeck AB, Apoteas vd Pär Svärdson, kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil och Martin Andersson, näringsdirektör i Varberg.

– Det nya lagret är en förutsättning för oss att kunna växa och hantera en ökande efterfrågan. Just nu skickar vi ca 70 000 ordrar på en dag, men när lagret här är klart kan vi dubbla det, säger Pär Svärdson, vd Apotea. Till skillnad från i Morgongåva kommer vårt logistikcenter här i Varberg att vara

högautomatiserat redan från start och vi kommer att ha ett helt automatiserat flöde för 100 % av våra beställningar.

Anläggningen beräknas tas i drift i december 2024. Det nya lagret som omfattar 30 265 kvadratmeter kommer att fungera som ett centralnav för Apotea, Sveriges största online-apotek, och förväntas stärka deras logistikinfrastruktur avsevärt i regionen. Placeringen i den östra delen av Varberg med närheten till E6 är ett strategiskt val för att säkerställa smidiga transportvägar och effektiva distributionslösningar. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket kommer en solcellsanläggning att installeras.

Järngrinden Logistikbyggnader AB, som ingår i Järngrindenkoncernen, ansvarar för byggentreprenaden och säkerställer att processer, kvalitet och effektivitet upprätthålls under hela byggprocessen.

– Det är väldigt roligt att efter lång tid av planering äntligen komma i gång med projektet, säger Anders Bothén, VD för Järngrinden Logistikbyggnader AB. Markarbetet pågår just nu för fullt och inom kort kommer 2 200 pålar att slås ner i jorden för att den stora byggnaden ska vila på stabil grund.

Fakta

Byggstart: januari 2024

Yta: 30 265 kvm samt 5 000 kvm entresol

Längd och bredd: 168 meter x 150 meter

Vid frågor och mer information kontakta:

Anders Bothén VD, Järngrinden Logistikbyggnader AB på 073-075 01 01

David Ekberg, Ekebeck AB tel: 0709-490502

Tobias Johannesson VD, Järngrinden AB tel:  033-722 57 08

Se fler