Tegelbruket

Gamla Tegelbruket, bara 5 minuter från centrala Halmstad, har gett plats för tre nya höghus med 16 våningar vardera och totalt 330 lägenheter. Projektet Tegelbruket ger också plats för dagligvaruhandel. träningscenter och förskola.

Med sin närhet till natur och stadsliv är Tegelbruket ett boende som passar alla åldrar och livssituationer.

Projektet är förvärvat av Gekås och förvaltas av Riksbyggen sedan våren 2019.

Område Halmstad
Antal bostäder 330 hyresrätter
Status Färdigställt
Typ Hyresrätt
Projektägare Järngrinden 100%
Arkitekt Semrén & Månsson

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! När är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Tegelbruket

Sperlingsholmsvägen 35, 302 31 Halmstad, Sverige