Gulmåran 7 & 8

Järngrinden har tillsammans med Genova Property Group förvärvat Coopfastigheten samt Holmgrens bil (Gulmåran 7 och Gulmåran 8) i kvarteret Gulmåran på Bergsäter i Borås. Parterna planerar för att rusta upp och vidareutveckla området, både när det gäller handel och bostäder.

Fastigheten är på 13 500 kvm och den totala markytan är 39 000 kvm. Här finns goda förutsättningar för ytterligare kommersiella ytor men framför allt för bostäder. Läget är mycket bra med gångavstånd till centrala Borås, väl utbyggd infrastruktur och bra kommunikationer till området.

Läs mer Läs mindre
Område Borås
Antal bostäder 500 bostäder, kommersiella ytor
Status Kommande
Typ Bostäder
Projektägare Järngrinden 50%, Genova Property Group 50%
Arkitekt Krook & Tjäder

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Gulmåran 7 & 8

Enedalsgatan 10, 504 52 Borås, Sverige