Västerport

Mellan havet och staden ska Varbergs nya stadsdel växa fram. I Västerport ska människor och mångfald stå i fokus. Målet är en levande, välkomnande och attraktiv stadsdel.
Kommunen planerar att utveckla området, som ligger väster om järnvägen, mellan Östra Hamnvägen och kajen. Förutom bostäder ska en medveten satsning på verksamheter i husens markplan hjälpa till att skapa en levande stadsdel med många människor i rörelse.

Projektets arkitektoniska kvaliteter är hämtade från klassiska element som hör havet och hamnen till. Byggnaden står som en röd fyr på land och guidar dig längs med Västerports kajstråk.

Järngrinden tillsammans med Mjöbäcks planerar att bygga bostäder i det nya området.

Område Varberg
Antal bostäder 55 bostäder
Status Kommande
Typ Bostadsrätt
Projektägare Järngrinden 50%, Mjöbäcks 50%
Arkitekt Kjellgren Kaminsky

Projektstatus

Planering

Ett bostadsprojekt kräver en mycket grundlig planering. Baserat på kommunens detaljplan och markanalys, arbetas ritningar och beskrivningar för de kommande husen på fastigheten fram.

Detaljplanearbete

Här börjar projektet bli verklighet. Planarbetet granskas och när handlingarna är godkända och inga yttringar inkommit så kan nästa steg tas för att förverkliga planerna.

Säljstart

Nu finns bostäderna ute för försäljning. Inspirationsmaterial ges ut och informationsträffar hålls. Du har nu möjlighet att boka din drömbostad. Försäljningen sker via en mäklare.

Byggstart

Bygget påbörjas! Först ut är markentreprenören som grundar för de kommande hantverksgrupperna. Byggtiden ligger, beroende på omfattning och komplexitet, på ca 1,5-2 år.

Inflyttning

Välkommen hem! Nu är bostäderna färdigställda och det är dags för slutbesiktning. När detta är klart så får du nycklarna till din nya bostad.

Västerport

Östra Hamnvägen 11, 432 44 Varberg, Sverige

Intresseanmälan

Jag är intresserad av:

1-2 ROK
3 ROK
4-5 ROK