Nyhet,

Järngrinden bjuder in till charette

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Järngrinden har tidigare förvärvat fem fastigheter belägna intill varandra på Norrmalm i Borås. Nu inleds arbetet med att ta fram underlag till en detaljplan för området. Tanken är att utveckla ett kvarter med betydligt fler bostäder än vad som finns där idag.

– Vi har valt att bjuda in tre arkitektfirmor – Erséus Arkitekter, QPG samt Semrén & Månsson – till en charette tillsammans med stadsarkitekten i Borås. Norrmalm i Borås är en av stadens mest eftertraktade stadsdelar. Här finns huvudsakligen enfamiljshus och mindre hyresfastigheter och vi vill utveckla de nya bostäderna på ett sätt som harmonierar med omgivningen. Därför kommer vi under en heldag att diskutera kvarterets möjligheter tillsammans. Därefter får varje arkitektfirma ta fram var sitt förslag som senare i höst ska presenteras inför hela arbetsgruppen, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

Järngrindens ambition är att projektet ska präglas av samsyn och dialog under hela processen.

– I steg två, när själva arbetet med detaljplanen inleds, kommer vi även att bjuda in till en öppen dialog med de omkringboende. Vi bedömer att det finns plats för 70 – 90 bostäder i kvarteret men de ramarna får slutligen anges av detaljplanen.

För mer information, kontakta Markus Furby, projekt- och utvecklingschef,
tel 033-722 57 34, 0705-79 90 60, e-post markus.furby@jarngrinden.se.

Klicka här för att ladda ned i PDF[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Se fler