Pressmeddelande,

JÄRNGRINDEN OCH EKEBECK UPPFÖR NY LOGISTIKANLÄGGNING I VARBERG

Järngrinden och Ekebeck uppför en ny logistikanläggning i Varberg om 30 265 kvm. Hyresavtal har tecknats med Apotea.

Det nya lagret som omfattar 30 265 kvadratmeter kommer att fungera som ett centralnav för Apotea, Sveriges största online-apotek, och förväntas stärka deras logistikinfrastruktur avsevärt i regionen. Anläggningen uppförs på fastigheten Ärilen 1 i Holmagärde, Varbergs kommun. Placeringen i den östra delen av Varberg med dess närhet till E6 har strategiskt valts för att säkerställa smidiga transportvägar och effektiva distributionslösningar. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket kommer en solcellsanläggning att installeras.

Järngrinden Logistikbyggnader AB, som ingår i Järngrindenkoncernen, kommer att ansvara för byggentreprenaden och säkerställa att processer, kvalitet och effektivitet upprätthålls under hela byggprocessen. Byggstart sker under det fjärde kvartalet 2023 och färdigställande planeras ske i januari 2025.

– Vi är glada och stolta över att tillsammans med Ekebeck och Apotea få möjligheten att uppföra Apoteas nya logistikanläggning i Varberg. Genom vår roll som både byggherre och totalentreprenör har vi god kontroll över processen och känner oss trygga i att kunna leverera helt enligt Apoteas krav och förväntningar, vilket är vår högsta prioritet, säger Tobias Johannesson, VD för Järngrinden AB.

– Det är med glädje vi kan kommunicera den här affären efter att vi arbetat länge med detta projekt tillsammans med Apotea och Järngrinden. Dessutom är det extra roligt att detta blir Ekebecks första projekt, säger David Ekberg, Ekebeck AB

Projektet innebär även startskottet för Järngrinden Logistikbyggnader som inriktar sig på utveckling och byggnation av logistikanläggningar.

– Det är väldigt roligt att äntligen komma i gång med det här projektet, efter lång tid av planering. Genom detta partnerskap stärker vi vårt åtagande att erbjuda skräddarsydda lösningar som tillgodoser våra kunders specifika behov och krav, tillägger Anders Bothén, VD för Järngrinden Logistikbyggnader AB.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Järngrinden och Ekebeck bygga en av Sveriges modernaste logistikfastigheter som ger oss möjlighet att öka vår kapacitet och erbjuda snabbare och hållbara leveranser till västra och södra Sverige. Bygget i Varberg är ett stort steg på vägen för Apotea till att bli Sveriges största apotek och mest hållbara företag, säger Pär Svärdson, vd Apotea. 

Vid frågor och mer information kontakta:

David Ekberg, Ekebeck AB tel: 0709-490502

Tobias Johannesson VD, Järngrinden AB tel:  033-722 57 08

Anders Bothén VD, Järngrinden Logistigbyggnader AB på 073-075 01 01

Se fler