Nyhet,

JÄRNGRINDEN UPPLÅTER UTBILDNINGSYTOR ÅT KUNSKAPSCOMPANIET

Kunskapscompaniet har fått i uppdrag av Borås Stad att, inom ramen för Komvux, genomföra yrkesutbildningar inom Bygg och anläggning samt Fordon och transport och kommer från januari 2023 att vara verksamma i Järngrindens fastighet på Varbergsvägen 34 på Göta i Borås.

Fastigheten på Varbergsgatan 34 har tidigare nyttjats av gymnasieverksamhet och bilverkstad, vilket gör detta till en perfekt matchning. Kunskapscompaniet får här tillgång till utbildningsytor i form av både klassrum och verkstad. 

– Våra utbildningslokaler på Varbergsvägen 34 kommer ge goda förutsättningar för Kunskapscompaniets verksamhet och vi välkomnar dem varmt till Borås, säger Martin Fritzell, Affärsutvecklare, Järngrinden Fastighets AB.

Kunskapscompaniet flyttar in på en yta om totalt 1209 kvm som kommer användas för yrkesinriktad utbildning för vuxna. Bolaget Kunskapscompaniet Ankaret AB ingår sedan 2020 i utbildningskoncernen Watma Education och är etablerade i flera städer runt om i landet, med ett starkt fäste i Mälardalen. 

– Vi är glada över att ha hittat en bra lokal från vilken vi har möjlighet att bidra till tillväxt i regionen genom att utbilda den kompetens som behövs på arbetsmarknaden, säger Robert Lagerström, verksamhetschef, Kunskapscompaniet i Borås.

Croisette har varit rådgivare i uthyrningen av ytorna på Varbergsvägen 34 i Borås.

Fler nyheter

GEMENSAMT FÖRSTA SPADTAG FÖR APOTEAS LOGISTIKANLÄGGNING I VARBERG

Onsdagen den 17 januari togs det traditionella första spadtaget för Apoteas nya logistikanläggning i Holmagärde, Varberg. Spadtaget för den drygt 30 000 kvm stora logistikanläggningen togs gemensamt av Anders Bothèn, vd för Järngrinden Logistikbyggnader, David Ekberg, vd för Ekebeck AB, Apoteas vd Pär Svärdson, kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil och Martin Andersson, näringsdirektör i Varberg. – Det […]

JÄRNGRINDEN OCH MJÖBÄCKS ENTREPRENAD AVYTTRAR 149 HYRESRÄTTER TILL FORTINOVA

Fortinova Fastigheter AB (publ) har nu tillträtt hyresrätterna i projekt Bergdalsterrassen på Bergdalen i Borås. Samtliga lägenheter är uthyrda och inflyttning för de flesta hyresgästerna har redan ägt rum. Bergdalsterrassen består av fem huskroppar med sammanlagt 149 lägenheter, med en uthyrningsbar yta på 8 452 m2. De nybyggda hyresrätterna återfinns i ett av stadens mest attraktiva områden […]

JÄRNGRINDEN OCH EKEBECK UPPFÖR NY LOGISTIKANLÄGGNING I VARBERG

Järngrinden och Ekebeck uppför en ny logistikanläggning i Varberg om 30 265 kvm. Hyresavtal har tecknats med Apotea. Det nya lagret som omfattar 30 265 kvadratmeter kommer att fungera som ett centralnav för Apotea, Sveriges största online-apotek, och förväntas stärka deras logistikinfrastruktur avsevärt i regionen. Anläggningen uppförs på fastigheten Ärilen 1 i Holmagärde, Varbergs kommun. Placeringen […]

Se fler